Friday, October 29, 2010

My top picks for Fall's Hottest Makeup Trends

Fall is here and with a new season comes new makeup. This season is about making a statement with one feature and really playing it up. Check out my full article on TheStyleSpy.com to find out my top 6 picks are for this seasons hottest makeup trends.

http://www.thestylespy.com/?p=5303#comments

Dont forget to leave a comment!

Enjoy!
xo Eman

Wednesday, October 27, 2010

Make Up For Ever Halloween Seminar

I had the chance to attend a Halloween makeup seminar at Make Up For Ever and I thought I would bring you guys along so you can check it out too. The look was a fantasy Dracula. The makeup is amazing and I'm sure you guys will pick up some great tips and techniques for doing your makeup for Halloween this year. Make Up For Ever has so many great products for this type of makeup. Glitter, waterproof, jewels....you name it they have it. And all ot those things are used in this look. I had a great time at the seminar. Thank you to the makeup artist extraordinare Jaylene for doing an amazing job. There are 2 parts to this video so make sure you watch part 2 as well. And watch until the very end because I have a 5 min interview with the Reginal Rep for Make Up For Ever Western Canada, Heather Nightingale and she tells us about some of the must have Make Up For Ever products to have in your kit.

Thanks guys and Happy Halloween!!
Enjoy
xo Eman


Before
After



UNE PAUSE

Les vacances scolaires font que le blog est mis un peu de côté. Une photo pour les enfants.

Tuesday, October 26, 2010

New Work - String Magazine

Hey guys! A new editorial in String Magazine features my work with photographer Zenaida Kwong. The stylist Joanna Kulpa did an amazing job matching the wardrobe to the mood and setting of the location. The feel was strong lines, intensity and a masculine touch. Makeup & hair by me.

Enjoy!
xo Eman









Sunday, October 24, 2010

Warna Hidup

Kita lahir telanjang....matipun hanya membawa secarik kain kafan....
Kita hidup terus mencari cara..usaha...mencari peluang...itu semua untuk memenuhi kepuasan bathin ataupun lahir...
Hidup tidak hanya tampilan...hidup penuh dengan kejiwaan......rasa amankah...nyamankah...tenangkah...was-was kah....mencintaikah...dicintaikah....
Rasa sakit badan bisa diobati tidak lama kemudian sembuh.....
Rasa sakit di hati.....sulit untuk diobati dan lama untuk kembali seperti semula,malahan mungkin tidak akan sembuh samapai kita meninggalkan dunia.
Terkadang ada rasa ingin kembali seperti dahulu..tapi hidup terus berjalan...siapa yang sanggup menyetop kehidupan...ataupun hanya mengerem kehidupan untuk hanya beberapasa'at,tidak seorangpun yang sanggup melakukan itu....
Kekecewaan ternyata datangnya suka tidak terduga...kita mengira setelah ada perencanaan yang matang...maka...kesenangan akan kita dapatkan....tapi ternyata itu belum tentu...begitupun sebaliknya.
Hmmmmm.....
Memang kita sebagai manusia hanya menjalani apa yang sudah ditentukan oleh yang MAHA KHOLIQ......tetapi...justru karena kita manusia yang menjadi CIPTA'AN yang paling sempurna diantara CIPTAANYA...maka kita terus berusaha untuk mencari yang terbaik untuk kita,walaupun kebanyakan kita suka lupa...ataupun bingung...apa c sebenarnya yang terbaik buat diri kita.....WALLOHUALLAM....itulah mungkin yang menjadi keindahan dalam kehidupan...sangat beraneka warna....bermacam cara dan ragam....orang untuk mencari kesempurnaan.....

Friday, October 22, 2010

Green Smoky Eye Makeup Tutorial

Smoky Eyes are such a fun look to do but why not add a pop of color to this look. This is one of my favorite ways of doing a smoky eye. This look makes your eyes totally stand out. Switch up the green and use any color you like.

Products used:
Make Up For Ever Green Falsh Color
Mac Humid e/s
Mac Courdroy e/s
Mac Carbon e/s
Mac Smolder khol pencil
Make Up For Ever Aquablack liquid liner
Mac Brule e/s
Make Up For Ever Star Powder #944
Make Up For Ever Smoky Lash Mascara
Nars Duo concealer 'Custard/Ginger'
Mac Brun e/s (eyebrows)
Mac Gingerly blush
Make Up For Ever #10 Glossyfull gloss

Enjoy!
xo Eman

Thursday, October 21, 2010

New Work - Plaid Magazine

My work is featured in this month's Plaid Magazine http://www.plaidmag.com/darkbeauty1.html
This was a beauty shoot featuring local jewelry designers. Photographer Jennifer Dickinson did a beautiful job capturing the beauty of the jewelry and the model.

Enjoy!
xo Eman

Wednesday, October 20, 2010

COUCHER DE SOLEIL SUR LA MER

Voici une très belle photo prise à Ravenoville devenue une petite station balnéaire située à quelques kilomètres de Sainte Mère Eglise. Pour ceux qui ne le savent pas, toute cette région a connu the "D DAY" 6 juin 1944, débarquement des soldats alliés.

Tuesday, October 19, 2010

Joe Fresh Stlye VIP launch party

I recently attended the VIP launch party for the opening of the new Joe Fresh store in Vancouver. Joe Fresh is a canadian brand that has grown successfully in the last few years and has a great following. The clothes are comfy, casual but still totally stylish. Here are some pics from the event.

Enjoy!
xo Eman

photos courtesy of George Pimentel and aliciafashionista



Monday, October 18, 2010

AVEC TRUQUAGES

Voici quelques photos de lieux bien connus avec des truquages pour s'amuser un peu. Malgré cela, nous les reconnaissons facilement, non ?



Saturday, October 16, 2010

SANS TRUQUAGE



Oui,sans aucun truquage, ce magnifique arc en ciel au-dessus de nos têtes apparaît de si bon matin ! L'arc en ciel n'est-il pas un symbole de paix et d'accomplissement de nos voeux ? On dit toujours après la pluie le beau temps évidemment et comme on ne le voit que lorsqu'il pleut, après c'est le beau temps qui revient, of course!

Wednesday, October 13, 2010

Doğa İçin Çal Divane Aşık Gibi

Doğa İçin Çal Divane Aşık Gibi

Doğa dostlarının hazırladığı güzel bir çalışma





Nicole Pussycat Dolls Smoky Eyes Makeup Tutorial

I was requested to do a look for Nicole from the Pussycat Dolls. I found tons of great makeup looks for her. The one I picked for this video is a soft smoky eye but she had a lot of other great looks so stay tuned for those as well.

Face
Make Up For Ever Primer #0
Make Up For Ever HD Foundation #125
Nars Concealer Duo Custard/Ginger
Make Up For Ever Duo Mat Powder #205
Mac Golden Bronzer
Mac Gingerly Blush

Eyes
Nars Smudgeproof primer
Mac Smolder khol pencil
Mac Cork e/s
Mac Woodwinked e/s
Mac Mulch e/s
Mac Swiss Chocolate e/s
Make Up For Ever Black Aqualiner
Mac Carbon e/s
Make Up For Ever Aquablack liquid liner
Mac Retrospeck e/s
L'Oreal Volumious mascara
Mac Brun e/s (eyebrows)

Lips
Make Up For Ever Aqualip #1
Make Up For Ever Glossyfull #6
Mac Instant Gold gloss

Tuesday, October 12, 2010

YENİ ASKERLİK SÜRESİ ÇALIŞMASI

Yeni Askerlik Süresi

Genelkurmay’ın merakla beklenen yeni askerlik sisteminin taslak metni ortaya çıktı. Kısa dönemlere kötü haber var.
Taslak metne göre 6 ay olan kısa dönem 8 aya çıkarılması düşünülürken, 15 ay olan uzun dönem askerlik süresinin de düşürülmesi planlanıyor. Yasa yürürlüğe girdiğinde mevcut askerlere erken terhis uygulanacak.


Genelkurmay’ın üzerinde çalıştığı ‘tek tip askerlik’ sisteminin ayrıntılarına Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila ulaştı. Gazete haberi “İşte ordunun askerlik formülü” başlığıyla verdi. İşte merakla beklenen yeni askerlik sisteminin taslağı:
Normal askerlik kısalacak
Halen dört farklı askerlik süresi uygulanıyor. Üniversite mezunu olmayanlar 15 ay (uzun dönem), yedek subaylar 12 ay, üniversite mezunu olan ancak yedek subaylığa ayrılmamış olanlar (kısa dönem) 6 ay askerlik yapıyorlar. Bir de, süresi 1 ay olan dövizli askerlik uygulaması var. TSK, uzun ve kısa dönem askerlik sürelerini yedek subaylık süresine, yani 1 yıl civarına yaklaştırmayı düşünüyor. TSK’nın yürüttüğü taslak çalışmada 15 aylık normal askerlik süresinin düşürülmesi öngörülüyor.
Kısa dönem uzayacak
6 ay olan kısa dönem askerlik süresinin ise uzatılması planlanıyor. Böylece, yedek subaylık için uygulanan veya yeniden belirlenecek yedek subaylık süresi esas alınacak ve uzun dönemler ile kısa dönemler bir-iki aylık farklarla bu süreye yaklaştırılacak. 15 ay olan uzun dönem normal askerlik süresi kısalırken, 6 ay olan kısa dönem askerlik süresi uzayacak. Bu sürenin de 8 ay civarında olması düşünülüyor.
Yedek subaylık kalkmıyor
Yeni sistemde yedek subaylık uygulamasının kaldırılması düşünülmüyor. Başta doktorlar olmak üzere, TSK’nın her zaman ihtiyaç duyduğu meslek gruplarından yedek subay alımı devam edecek.
Dövizli de devam
Yurtdışında çalışanlara uygulanan dövizli askerlik uygulaması da sürecek. Yurtdışında çalışan ve koşulları yasada belirlenen kurallara uyanlar dövizli askerlik uygulamasından yararlanmayı sürdürecekler.
Askerde olanlar yararlanacak
Yeni askerlik yasası yürürlüğe girdiğinde silah altında olanlar lehte olan hükümlerden yararlanacaklar. Örneğin 15 ay için askere gitmiş olanlar, yeni belirlenecek askerlik süresinden yararlanacak ve erken terhis olacaklar. Kısa dönem olarak 6 aylığına askere gidenlerin askerliği ise uzamayacak. 6 ay dolduğunda terhis olacaklar. Uzayacak olan kısa dönem askerlik süresi, yasadan sonra askere gideceklere uygulanacak.
Bedelli konusu
TSK’nın kamuoyunda tartışıldığı gibi bir “bedelli askerlik” planlaması yok. Askerlik yükümlülüğü yaşına gelmiş olanlardan isteyenlerin, belli bir bedel ödeyerek 1 ay gibi bir süre askerlik yapmalarına olanak sağlayacak bir düzenleme düşünülmüyor.
Yaşı çok geçkin olanlar
Bedelli askerlik Gölcük depremi sırasında bir defaya mahsus olmak üzere uygulanmıştı. Deprem için mali katkı sağlanması için, askerlik yaşını çok geçmiş, 35-40 yaşına geldiği halde askerlik yapmamışları bir defada eritmek amacıyla bu uygulama yapılmıştı. Askerlik için yaşı çok geçkin olanlar için bir kez daha böyle bir yönteme başvurulup vurulmayacağı henüz belli değil. Ancak isteyenin bedel ödeyerek 1 aylık askerlik yapması anlamında bir “bedelli askerlik” çalışması yok.

New Work - C-Heads Magazine

My work was recently featured in the October issue of C-heads Magazine. Photographer Benjamin Kwan did an amazing job at capturing the the beautiful imagery. Makeup & hair were done by me.

Enjoy!
xo Eman





Monday, October 11, 2010

Soner Sarıkabadayı Murat Boz düeti İki Medeni İnsan

Soner Sarıkabadayı-Murat Boz-İki Medeni İnsan

soner sarıkabadayı ile murat boz mühteşem bir düet

Friday, October 8, 2010

MİT'ten sıradışı ilan!

MİT'e personel alımı

MİT'in internet sitesinde yer alan "sıra dışı bir kariyer" başlığını taşıyan ilanda, analitik yönü kuvvetli, iletişim yeteneği güçlü, kişisel gelişime açık, pratik zekâsına güvenen, yönetme ve yönlendirme becerilerine sahip Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde görevlendirmek üzere istihbarat uzman yardımcısı adayları alınacağı belirtildi.




Alınacak adaylar hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, işletme, iktisat, endüstri ilişkileri, ekonometri, psikoloji, sosyoloji, felsefe, antropoloji, tarih, halkla ilişkiler ve gazetecilik lisans mezunu olmaları ve KPSS'nin P1, P2, P3 puan türlerinden en az 70 puan, KPDS/ÜDS sınavlarının her hangi birisinden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Başvuru yapacak adaylar arasında lisans mezunları 30, yüksek lisans mezunları 32, doktora mezunlarının 34 yaşını aşmamış olmaları da aranan şartlar arasında.

"ÖNCE TEMEL EĞİTİMDEN GEÇEÇEKLER"
Sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar ilk istihbaratçılara özgü yöntem ve prensipleri öğrendikten sonra, haber toplama ve haber değerlendirme ile silah kullanma, hedefi izleme, terör eylemlerine karşı bireysel önlem geliştirme/korunma ve kendilerine yönelik izleme ve kontrol girişimlerine karşı davranış yöntemlerini öğrenecek. Kazanan adaylara bilgisayar ve benzeri teknik cihazların istihbarat çalışmalarındaki kullanımına ilişkin uygulamalı dersler de verilecek.

MİT ÇALIŞANLARININ BÜYÜK BİR KISMI ÜNİVERSİTE MEZUNU
MİT çalışanlarının yüzde yüzde 75'İ üniversite, yüzde 22.5'i lise, yüzde 1.7'si ise ilköğretim mezunlarından oluşuyor. Kurum çalışanlarının yüzde 75'inin yaşı 26-45 arasında. Çalışanlarının yüzde 80.8'i erkek.

Thursday, October 7, 2010

HİCABİ DURSUN KİMDİR?

Hicabi Dursun


Hicabi Dursun, 20 Ekim 1965′te Bayburt’ta doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 1991 yılında Sayıştay’da göreve başladı. 2009 yılında Sayıştay üyeliğine seçildi. Dursun, evli ve iki çocuk babası.




AYM üyeliğine Hicabi Dursun seçildi
AYM üyeliğine Sayıştay kontentejyanından 256 oyla Hicabi Dursun seçildi.
Anayasa değişikliği sonrası AnayasaMahkemesi’ne üye seçimi başladı.Meclis, dün Sayıştay kadrosundan birüyeyi seçti.

Hicabi Dursun, üçüncü turda 256 oy alarak Anayasa Mahkemesi üyesi oldu. Fakat seçimde bazı tartışmalar da yaşandı. 1′inci ve 2′nci tur oylamalarında sonuç alınamadı. Sayıştay Genel Kurulu’nca belirlenen 3 aday, Cavit Özkahraman, Hicabi Dursun ve Rıdvan Güleç’ti. Birinci turda nitelikli çoğunluk olan 367, ikinci turda da basit çoğunluk olan 276 oyu arandı. Fakat iki turda da gerekli çoğunluk sağlanamadı.

İlk turda Hicabi Dursun 259, Rıdvan Güleç 5, Cavit Özkahraman da 3 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ilk oylamaya 367 milletvekilinin katılmadığını ifade ederek, seçimin gündemden düşürülmesi gerektiğini iddia etti. Genç’in isteği üzerine usul tartışması açıldı. MHP, Genç’in itirazına katılmadı ama adayların özgeçmişleri hakkında kendilerine bilgi verilmediği iddiasıyla yeni bir tartışma başlattı. TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, tartışmaların ardından ikinci tur oylamaya geçti. Bu turda, Hicabi Dursun 263 oy alırken diğer iki aday 1′er oyda kaldı. Buna göre adaylardan hiçbiri ikinci oylamada seçilebilmek için gereken üye tam sayısının salt çoğunluğuna (276) ulaşamadı. Anayasaya göre, üçüncü oylamaya ikinci oylamada en yüksek oy alan iki adayın katılması gerekiyordu. Fakat en yüksek oyu alan Dursun dışındaki iki adaya da 1′er oy çıktığı için TBMM Başkan Vekili Akşener birleşime ara verdi. Verilen ara sonrası Akşener’in oturumu yönetmek istememesi üzerine çalışmalar bir diğer Başkan Vekili Nevzat Pakdil başkanlığında devam etti. Pakdil, ikinci tur oylamada 2. ve 3. olan adayların eşit sayıda oy almaları nedeniyle oylamanın tekrarlanacağını açıkladı. Tekrarlanan ikinci tur oylamada CHP milletvekilleri Genel Kurul’u terk etti. MHP ve BDP’liler ise salonda bulunmalarına karşın oylamaya katılmadı. Hicabi Dursun bu turda 190 oy alırken Rıdvan Güleç 31, Cavit Özkahraman da 8 oy aldı. Bunun üzerine 3. tur oylamada Dursun ve Güleç yarıştı. Sonuçta 256 oy alan Dursun, Meclis’in seçtiği ilk Anayasa Mahkemesi üyesi oldu. Güleç ise 6 oy aldı.

Wednesday, October 6, 2010

Vancouver Fashion ezine Launch event

Last week I attended an event for the reveal of the new print edition of Vancouver Fashion ezine Magazine. It was held at the Jennifer Kostuik gallery in downtown Vancouver. It was a packed event, lots of industry people, photographers, stylists, makeup artists. It was nice seeing some familiar faces I haven't seen in a while. But the main reason I was attending the event was because I did the makeup for the cover of the magazine!
It was shot by the wonderful photographer Renat and our model Lauren was gorgeous. Here are some pics from the event.

Enjoy!
xo Eman


Tuesday, October 5, 2010

NARS Habanera Video Makeup Tutorial

This is a great look for everyday that can easily be taken to evening. I love the colors in the Habanera eyeshadow duo from NARS. The shadows are highly pigmented and the color payoff is great.
Have fun trying out this look!

Face
Make Up For Ever Face & Body Foundation #34
Make Up For Ever Lift concealer #2
Make Up For Ever #10 Blush

Eyes
NARS Smudgeproof Eye Primer
NARS Habanera eyeshadow duo
Mac Smolder eyeliner
Mac Brule eyeshadow
L'Oreal Voluminous Mascara

Lips
Mac Subculture lip pencil
Make Up For Ever #3 Glossyfull gloss

Monday, October 4, 2010

Mascara Must Haves

My article on this weeks TheStyleSpy.com is all about Mascara. Mascara is a must have in any makeup wardrobe. Have a read to see some tips on applying mascara and some of my favorite mascara brands.

http://www.thestylespy.com/index.php?cat=3

Enjoy!
xo Eman

SALON DE L' AUTOMOBILE


Ah ! si j'étais riche .....
Bien que la voiture ne soit pas au nombre de mes préoccupations, j'avoue que celle-ci me plait beaucoup et je la trouve très belle, surtout en noir ou gris métallisé. On peut toujours rêvé, non !

Sunday, October 3, 2010

LA PIERRE


Comme les matières nobles sont belles ! Que ce soit le bois, la soie, le lin, le coton, le verre, la porcelaine, la pierre, ces matériaux , lorsqu'ils sont aux mains d'artistes deviennent de magnifiques objets et réalisations.
La voûte que j'ai photographiée ici est une cave qui se trouve en plein centre de Rouen. Restaurée, n'est-elle pas devenue un magnifique endroit.