Thursday, February 10, 2011

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ!!

1) Αφήστε τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν. Εάν χρησιμοποιείτε συνεχώς τη θερμότητα για να τα στεγνώσετε τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται, προσπαθήστε να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά όποτε είναι δυνατόν.Όταν είναι σχεδόν στεγνά, μπορείτε να τα τυλίξετε με μεγάλα ρολά velcro που λειαίνουν τη υφή χωρίς ζημία. Σε κοντά μαλλιά χρησιμοποιήστε λίγο ζελέ για να τα φορμάρετε ενώ σε μακριά πιάστε ελαφρά προς τα πίσω με ένα διακριτικό κλαμερ τις μπροστινές τούφες και αφήστε τα υπόλοιπα φυσικά κάτω για ένα νεανικό και φυσικό look.
2) Χρησιμοποιήστε πριν τις θερμικές συσκευές serum Σιλικόνης. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι, ισιωτική κτλπ προστατεύστε τουλάχιστον την τρίχα με τα ειδικά προϊόντα σιλικόνης για να ελαχιστοποιήσετε την ζημία.
3) Επιλέξτε συσκευές με ιόντα και κεραμικές πλάκες. Η εξελιγμένη τεχνολογία τους βοηθά στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας που υφίστανται τα μαλλιά με το συνεχόμενο θερμικό styling.
4) Ξεβγάλτε με κρύο νερό. Για λαμπερά μαλλιά, κάντε το τελικό ξέβγαλμα με κρύο νερό. Αυτό θα κλείσει την λέπια της τρίχας και θα αφήσει μια ομαλή, λαμπρή επιφάνεια.
Το κουμπί κρύου φυσήματος στο πιστολάκι έχει μια παρόμοια λειαντική δράση.
5)  μια φορά τη βδομάδα χρησιμοποιήστε  μια μάσκα μαλλιών ανάλογα τον τύπο και τις ανάγκες σας,πχ για αναδόμηση ή για λάμψη κτλ..
6)Ελαττώστε τη χρήση προϊόντων styling όπως λακ και spray φιξαρίσματος ..
. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να λούζεστε κάθε τρίτη μέρα και χρησιμοποιήστε ελαφριά, μη αλκοολούχα προϊόντα που δεν θα βαραίνουν και αφυδατώνουν τα μαλλιά σας.
7)Φερθείτε ευγενικά στα μαλλιά σας. Μετά το λούσιμο σκουπίστε ταμπονάροντας ελαφρά τα μαλλιά με την πετσέτα και μη τα τρίβετε έντονα.
Μην τα ξεμπερδεύεται τραβώντας τα βιαστικά και άτσαλα αλλά πάντα χρησιμοποιώντας απαλές κινήσεις με μια βούρτσα με αραιές και ελαστικές τρίχες. Επίσης, αποφύγετε το συνεχες κρεπάρισμα.
8) Δοκιμάστε το ελαφρύ μασάζ στις ρίζες . Το μασάζ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στο να ενισχυθούν οι ρίζες της τρίχας, προωθώντας νέα αύξηση.
9) Η σωστή διατροφή ωφελεί και τα μαλλια. Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι όχι μόνο καλή για το σώμα σας, είναι καλή για τα μαλλιά σας επίσης.
Ιδιαίτερα ευεργετικά τρόφιμα είναι αυτά που περιέχουν Ωμέγα 3 λιπαρά και η σπιρουλίνα. Σύμφωνα με την έρευνες και τα δύο αυτά συστατικά προωθούν την δημιουργία παχύτερης και λαμπερότερης τρίχας
10) Χρησιμοποιήστε προϊόντα και μάσκες βαθιές ενυδάτωσης και επανόρθωσης. Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα για την περιποίηση και βαθιά ενυδάτωση των μαλλιών σας.

No comments:

Post a Comment