Sunday, February 6, 2011

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ!!

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 6-8

Υλικά

    -Για τα σουδάκια
    νερό: 250ml
    αυγά: 4-5
    αλάτι: λίγο
    βούτυρο: 120 γρ.
    αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 250 γρ. κοσκινισμένο

    -Για τη γέμιση
    κρέμα γάλακτος: 300ml
    σοκολάτα κουβερτούρα: 150 γρ.
    βούτυρο: 50 γρ.

    -Για την επικάλυψη
    γάλα φρέσκο: 125ml
    σοκολάτα λευκή: 200 γρ.
    βούτυρο: 15 γρ.
    κρέμα γάλακτος: 60ml
    λικέρ πορτοκάλι: 3 κουταλιές της σούπας
Βήματα παρασκευής..

1Τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το βούτυρο και το αλάτι. Αφού πάρουν βράση ρίχνετε το αλεύρι με μια κίνηση ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας ώσπου να αποκτήσετε μια εύπλαστη, ομοιογενή ζύμη.
2Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια. Τα βάζετε στο ταψί σε αραιή απόσταση μεταξύ τους, γιατί όταν ψηθούν θα διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνετε τα σου στους 220°C για 15’-20’ λεπτά. Όταν τα βγάζετε από το φούρνο, τα κόβετε στη μέση όσο είναι ακόμα ζεστά και τα αφήνετε να κρυώσουν για να τα γεμίσετε.
3Για τη γέμιση βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνετε μέσα στην κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ενσωματώνετε και το βούτυρο. Τοποθετείτε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.
4Για την επικάλυψη, βάζετε το γάλα να πάρει μια βράση και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα, αφού την κόψετε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε και το βούτυρο ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Τέλος βάζετε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Αρωματίζετε με το λικέρ.
5Παίρνετε τα σουδάκια και τα γεμίζετε με την κουβερτούρα. Τα βάζετε σε ένα μπολ, ή σε ατομικά μπολάκια και καλύπτετε με αρκετή επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Σερβίρετε το προφιτερόλ κρύο.
6Ιδέα: Μπορείτε να παραγγείλετε τα σου στο ζαχαροπλαστείο και να ετοιμάσετε μόνο τη γέμιση και την επικάλυψη.

No comments:

Post a Comment