Monday, February 7, 2011

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΕΣΤΕ!

Νιώθετε κουρασμένοι απο το γυμναστήριο,κάποιο άθλημα που κάνετε ή τις ασκήσεις στο σπίτι σας??Μην σταματήσετε!!!Θα έχετε αρνητικές συνέπειες όχι μόνο στο σώμα σας,στους πόντους της περιφέρειάς σας και στην χαλάρωση των μηρών και γλουτών σας αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς της καθημερινότητάς σας...Διαβάστε παρακάτω..

1)Στον ύπνο σας
Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σας (αφού πλημμυρίζει το σώμα σας με οξυγόνο). Άρα, αν σταματήσετε να γυμνάζεστε τα επίπεδα ενέργειας θα πέσουν και τα βραδινά σας zzz θα γίνουν πιο εύκολα σωστά; Λάθος. Γιατί η άσκηση ρυθμίζει το βιολογικό σας ρολόι, βοηθά το σώμα σας να χαλαρώνει καλύτερα – και εγγυάται ότι δεν θα ξυπνάτε στις 3 το πρωί με αϋπνίες (και τον κίνδυνο να κατευθυνθείτε προς το ψυγείο).

2)Στο δέρμα σας

Σίγουρα νιώθετε ανακούφιση που δεν θα χρειάζεται πλέον να ιδρώνετε καθημερινά πάνω σε ένα step, ή σε μία αίθουσα αεροβικής. Σκεφτείτε το ξανά όμως: ο ιδρώτας καθαρίζει τους πόρους σας, με αποτέλεσμα λιγότερα σπυράκια και μαύρα στίγματα –  ενώ η αυξημένη ροή οξυγόνου στο σώμα σας, εμποδίζει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, κρατώντας το δέρμα σας λαμπερό και ελαστικό για πολύ περισσότερο.

3)Στη σεξουαλική σας ζωή
Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ απέδειξε ότι η σεξουαλική ζωή μιας κολυμβήτριας στα 40 της ήταν παρόμοια με αυτή μιας γυναίκας στα 20 της. Αλλά δεν χρειάζεται να αρχίσετε τις απλωτές: οποιαδήποτε είδους άσκηση σας βοηθά να έρθετε πιο γρήγορα σε οργασμό, αφού αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος (με αποτέλεσμα να πηγαίνει περισσότερο και στα γεννητικά σας όργανα – και άρα να έχετε περισσότερη διάθεση για σεξ
..
4)Στο μυαλό σας
Όταν γυμνάζεστε, το μυαλό σας…επεκτείνεται: η οπτική σας μνήμη αυξάνεται και οι οργανωτικές σας ικανότητες ακονίζονται (και όχι, η άσκηση δεν μας κάνει χαζούς. To κλισέ του κρετίνου body builder παραείναι 80s για να ασχοληθούμε μαζί του). Οπότε, μόλις σταματήσετε, είναι πιθανό για λίγο καιρό να νιώθετε πως έχετε αδυναμία συγκέντρωσης και δεν «στροφάρετε» τόσο γρήγορα.

5)Στο μεταβολισμό σας

Δεδομένου ότι θα καίτε λιγότερες θερμίδες, θα πεινάτε λιγότερο. Ωστόσο, επειδή θα πέσει και ο μεταβολισμός σας επειδή δεν θα ασκείστε, θα πρέπει ούτως ή άλλως να μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας, διαφορετικά τα…έξτρα θα αποθηκευτούν ως λίπος.

6)Στην γκαρνταρόμπα σας

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Όταν σταματάτε τη γυμναστική, οι μύες μικραίνουν και ατροφούν. Έτσι, το λίπος που σχηματίζει ένα προστατευτικό τείχος γύρω τους, γίνεται μεγαλύτερο. Για αυτόν το λόγο, και δεδομένου ότι οι μυς ζυγίζουν περισσότερο από το λίπος, μπορεί η ζυγαριά σας να δείχνει μικρότερη ένδειξη, αλλά να ανεβείτε πολύ γρήγορα ένα νούμερο τζιν..
 
Γιαυτό αφήστε τις δικαιολογίες και συνεχίστε!!

No comments:

Post a Comment