Sunday, February 13, 2011

ΖΕΣΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ..

Ζεστή Σοκολάτα με νιφάδες Lacta


Χρόνος ετοιμασίας
20-10 άτομα


Υλικά: 6 κούπες ρόφημα σοκολάτας 250 γρ. κουβερτούρα Παυλίδης 6 κούπες γάλα 1/4 κούπας ζάχαρη 1/2 κουταλάκι κανέλα 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας 1/8 κουταλάκι γαρίφαλολίγο κακάο ή κανέλα για το γαρνίρισμα νιφάδες σοκολάτας Lacta για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το βράσουμε. Αδειάζουμε το γάλα στη λιωμένη κουβερτούρα...
.και ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το γαρίφαλο κι αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντάς με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου ν΄ αφρίσουν. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα σε μεγάλες κούπες και πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας Lacta.


Ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά:
200 γρ. μαύρη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο

1 μπαστουνάκι βανίλια
1 μπαστουνάκι κανέλα
2 καρφιά γαρύφαλλο
1 μοσχοκάρυδο
2 κόκκοι μαύρο πιπέρι
250 ml νερό
750 ml πλήρες γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη
4 πρέζες κακάο ή κανέλα
Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τη βανίλια, την κανέλα, το γαρύφαλλο..
, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το νερό και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Απομακρύνετε τα από τη φωτιά και σουρώστε. Ξαναβάλτε στη φωτιά το νερό που προέκυψε μετά το σούρωμα και προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας.
Βγάλτε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Συνεχίστε να ανακατεύετε.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, αδειάστε τη σαντιγί πάνω από το μίγμα της σοκολάτας και αφήστε το για λίγα λεπτά να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Σερβίρετε το ρόφημα σε κούπες και πασπαλίστε κάθε κούπα με κακάο ή κανέλα -ό,τι προτιμάτε. Και μην ξεχνάτε: πίνεται πολύ ζεστή!




Zεστή σοκολάτα με βανίλια και κανέλλα:


Συστατικά
300 γρ. κουβερτούρας
1 πιπεριά τσίλι
2 κουτ. σούπας μέλι
1 φυσική βανίλια
1 ξύλο κανέλλας
1 κουτ. του γλυκού φρέσκου τζίτζερ
1 λίτρο γάλα




Oδηγίες:
1.Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη βάζετε να λιώσει μαζί με το μέλι σε μπεν μαρί.
2.Χαράζετε τη φυσική βανίλια κατα μήκος και κόβετε στη μέση τη πιπεριά.
3.Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια, τη πιπεριά, το τζίντζερ και τη κανέλλα.
4.Λίγο πριν πάρει βράση, ρίχνετε τη λιωμένη κουβερτούρα με το μέλι και ανακατεύετε.
5.Περνάτε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και σερβίρετε.

No comments:

Post a Comment