Monday, February 7, 2011

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας..
Είναι από τις αγαπημένες μου ασχολίες η παρασκευή μασκών,κρεμών και άλλων καλλυντικών και πρέπει να σας πω ότι είναι και πολύ διασκεδαστικό και μέσα στο πνεύμα οικονομίας και πολύ καλό για το δέρμα καθώς χρησιμοποιούμε τα πιο αγνά υλικά!
Για αρχή σας προτείνω μάσκες καθαρισμού γιατί η καθαριότητα όπως λέει κι ο λαός είναι η μισή αρχοντιά!

Καθαρισμός με γιαούρτι (λιπαρό δέρμα)
μια κουταλιά σούπας γιαούρτι με λίγα λιπαρά
ένα κουταλάκι περίπου χυμό λεμονιού
μια σταγόνα αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
Ανακατεύουμε τα υλικά. Βρέχουμε το πρόσωπο (και το λαιμό) με ζεστό νερό και το καθαρίζουμε επί ένα λεπτό με το φραουλένιο γαλάκτωμα με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάζουμε με ζεστό νερό. (και το λαιμό)


Καθαρισμός με γιαούρτι και φράουλα(όλοι οι τύποι δέρματος)
μια φράουλα λιωμένη
μια κουταλιά σούπας γιαούρτι ολόπαχο
μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντα
Ανακατεύουμε τα υλικά. Βρέχουμε το πρόσωπο (και το λαιμό) με ζεστό νερό και το καθαρίζουμε επί ένα λεπτό με το φραουλένιο γαλάκτωμα με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάζουμε με ζεστό νερό

Για καθαρισμό με ακτινίδιο

Κόψτε ένα ή δύο ακτινίδια σε μικρά κομμάτια και λιώστε τα στο μίξερ. Εφαρμόστε το μείγμα κατευθείαν στο πρόσωπο. Αυτό θα το απολεπίσει και θα το καθαρίσει έτσι ώστε να δείχνει απαλό και λείο. Αν σας τσούξει λίγο μην ανησυχήσετε. Σημαίνει ότι τα οξέα του χυμού του δρουν στην απολέπιση του δέρματος. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 15 λεπτά και βάλτε ενυδατική κρέμα της αρεσκείας σας.
Πιο επισταμένα για την ακμή..


1η συνταγή)
Βράστε ένα μήλο και έπειτα πολτοποιήστε το. Προσθέστε 2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι φρέσκο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και στον λαιμό για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2ησυνταγή)
1 κουτ. του γλυκού λιναρόσπορος (αλεσμένος) 1 κουτ. του γλυκού σπόροι αλυγαριάς 1 κουτ. της σούπας αλόη ζελέ.Αναμειγνύουμε τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνουμε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο για 20-30 λεπτά και μετά την αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Διατηρείται μόνο για 3 ημέρες στο ψυγείο.


Καθαρισμός με ντομάτα
Παίρνετε μια ντομάτα και περίπου δυο κουταλιές της σούπας μέλι. Αρχικά, λιώστε την ντομάτα καλά και ανακατέψτε την με το μέλι. Όταν το μείγμα θα γίνει ομοιόμορφο, απλώστε το στο πρόσωπό σας για ένα τέταρτο

No comments:

Post a Comment