Wednesday, February 9, 2011

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΛΟΥΚΑΚΟ!

200 γρ. μοσχάρι φιλέτο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι, χοντροκομμένο
Αλάτι
Μπρουσκέτες
12 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ μπουκέτο ρόκα
1/4 κούπα μαγιονέζα
1/4 κ.γλ. πάστα ουασάμπι

Mπρουσκέτες καρπάτσιο μοσχάρι με μαγιονέζα ουασάμπι: Το βοδινό ταιριάζει εξαιρετικά με την πράσινη μουστάρδα από ντάικον, το γνωστό πλέον ουασάμπι των σούσι. Η έντασή της απαλύνεται με σοφία, καθώς ενσωματώνεται στη μαγιονέζα.Ιδανικό για ορεκτικό και για να προσφέρετε στους επισκέπτες σας...
Kαρπάτσιο
-Παρασκευή
1)Καρπάτσιο
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το φιλέτο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το φιλέτο ώστε να αποκτήσει έντονο χρώμα και από τις δύο πλευρές, διατηρώντας το ωμό στο εσωτερικό του. Το τυλίγουμε σε λεπτό, διαφανές, νάιλον περιτύλιγμα, κρυώνουμε καλά στο ψυγείο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
2)Μπρουσκέτες
Λαδώνουμε το ψωμί, το αλατίζουμε και το περνάμε από τη σχάρα. Εναλλακτικά, μπορούμε να το τηγανίσουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με την πάστα ουασάμπι.
Για το σερβίρισμα, στρώνουμε μερικά φύλλα ρόκας στο ψωμί και καλύπτουμε με τις φέτες καρπάτσιο. Με τη μύτη ενός κουταλιού τοποθετούμε λίγη μαγιονέζα πάνω στο μοσχάρι

No comments:

Post a Comment