Friday, February 25, 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΑΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ

  • Προτού βάψετε τα μαλλιά σας πρέπει να λάβετε υπόψη σας το φυσικό σας χρώμα. Αν έχετε πολύ σκούρα βάση και θέλετε να τα βάψετε ξανθά, υπάρχει περίπτωση το αποτέλεσμα να βγει πιο σκούρο από αυτό που επιθυμούσατε. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για να αποφύγετε τα λάθη
  • Κατά γενική ομολογία το καστανό χρώμα ταιριάζει σχεδόν σε όλους τους τύπους δέρματος. Μπορείτε απλώς να κάνετε πιο ανοιχτές ή πιο σκούρες ανταύγειες για να δώσετε «κίνηση» στα μαλλιά σας.
  • Αν επιλέξετε σκούρο μαύρο χρώμα θυμηθείτε ότι είναι δύσκολο να το αλλάξετε άμεσα, τουλάχιστον χωρίς να ταλαιπωρήσετε το μαλλί σας.
  • Το κόκκινο χρώμα είναι κυρίως αυτό που τραβάει τα βλέμματα. Επιλέξτε την κατάλληλη κόκκινη απόχρωση από τη μεγάλη γκάμα του κόκκινου.
  • Η ξανθιά βαφή μπορεί να βλάψει ιδιαίτερα τα μαλλιά σας ιδιαίτερα αν έχετε σκούρα βάση. Προτού το επιχειρήσετε, βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι δυνατά και υγιή. Επίσης, αν έχετε σκούρο δέρμα θυμηθείτε ότι συχνά το ξανθό φαίνεται αφύσικο στο δέρμα σας κι επιλέξτε διαφορετική απόχρωση.
  • Οι ζεστοί τόνοι δέρματος με καφέ, πράσινα ή μελί μάτια ταιριάζουν με κόκκινο και ξανθό-χρυσό κι αυτό γιατί τα συγκεκριμένα χρώματα έχουν συνήθως κίτρινη βάση. Το ανοιχτό ξανθό ταιριάζει σε μπλε η γκρι μάτια και σε επιδερμίδα σταρένια. Το μαύρο και το καφέ ταιριάζουν απόλυτα σε μαύρα ή σκούρα καστανά μάτια
  • κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και σκεφτείτε ποιοι χρωματικοί συνδυασμοί ρούχων σας ταιριάζουν. Αν σας ταιριάζουν τα έντονα χρώματα όπως τα κόκκινα, τα πορτοκαλί, τα χρυσά, τα κίτρινα και τα πράσινα, τότε τα ζεστά χρώματα είναι ιδανικά για εσάς. Προτιμήστε το λαμπερό ξανθό, το λαμπερό καστανό και το πυρόξανθο. Αν σας ταιριάζουν το φωτεινό κόκκινο, το φούξια, το μαύρο, το μπλε και το κυπαρισσί, τότε οι κατάλληλες για εσάς αποχρώσεις είναι η πλατίνα, το ανοιχτό ξανθό, το μπορντό και το κατάμαυρο. Αν το κόκκινο, το μοβ, το γκρι και το ανθρακί δείχνουν ωραία πάνω σας, τότε σας ταιριάζουν οι ουδέτεροι τόνοι όπως το ξανθό-μπεζ, το καφέ και το σοκολατί.
  • Για τη σωστή επιλογή χρώματος πρέπει να λάβετε υπόψη σας την απόχρωση της επιδερμίδας σας: Τα ανοιχτά δέρματα ταιριάζουν σχεδόν με όλες τις χρωματικές αποχρώσεις. Τα ζεστά, ροζ πρόσωπα πρέπει να αποφεύγουν αποχρώσεις του κόκκινου και του ξανθού-χρυσού και να προτιμούν καστανές αποχρώσεις. Αποφύγετε κίτρινα, ξανθά και πορτοκαλί μαλλιά αν το δέρμα σας έχει αποχρώσεις κίτρινου και προτιμήστε το κόκκινο. Τα σκούρα δέρματα πρέπει να επιμένουν σε σκούρες αποχρώσεις: σκούρο καφέ ή μαύρο είναι τα καταλληλότερα.

No comments:

Post a Comment