Saturday, February 12, 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟ HANGOVER ...

1. Πριν πιείτεΑποφύγετε με κάθε τρόπο να καταναλώσετε αλκοόλ με άδειο στομάχι. Πριν βγείτε προτιμήστε να φάτε ένα γιαούρτι με πλήρη λιπαρά γιατί δημιουργεί ένα «προστατευτικό τείχος» στο στομάχι αλλά και συμπληρώματα βιταμινών b και c .
2. Μόλις ξεκινήσετεΕάν νιώσετε πως έχετε αρχίσει να το… παρατραβάτε υπάρχουν ακόμη μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Αλλάξτε το ποτό σας με κάτι πιο ελαφρύ και πίνετε αργά. Τα ποτά που είναι καλύτερα να αποφεύγονται είναι τα: αφρώδη όπως η σαμπάνια ή το ρούμι, το κονιάκ, το μπράντι, το ουίσκι και το κόκκινο κρασί.
3.Νερό παντούΤο ξέρετε αλλά… το αγνοείτε! Το αλκοόλ είναι διουρητικό, που σημαίνει ότι ένας από τους λόγους που προκαλείται ο πονοκέφαλος είναι η αφυδάτωση. Το πόσιμο νερό θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η ανάρρωσή σας. Δοκιμάστε να πιέιτε ένα ποτήρι και πριν πέσετε για ύπνο. Αν ξυπνήσετε με πονοκέφαλο, πίνετε μικρές γουλιές νερό καθ όλη την διάρκεια της ημέρας και δοκιμάστε να πιείτε ένα διάλυμα που περιέχει αλάτι για να συμβάλει στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας των υγρών του σώματος
4. ΚαφεΐνηΒοηθά στην εκγρήγορση του εγκεφάλου ενώ λειτουργεί ευεργετικά και στους μυϊκούς πόνους και τον πονοκέφαλο. Βεβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παρακάνετε γιατί και η καφείνη είναι διουρητική...

5. Ωμά αυγάΠρόκειται για μια κοινή θεραπεία για τον πονοκέφαλο που μπορεί να βοηθήσει λόγω της πρωτεΐνης και της περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικές ουσίες παρόλο που μια ομάδα ανθρώπων θεωρεί πως αυξάνει τα συμπτώματα ναυτίας.
6. Ποτό στο ποτόμια άλλη θεωρία λέει πως πίνοντας ένα άλλο οινοπνευματώδες ποτό το πρωί το hangover βελτιώνεται. Αυτό όμως είναι είναι μια προσωρινή επίδραση που απλώς… αναβάλει τα συμπτώματα.
7. ΧρόνοςΠάνω από 100 ιατρικές μελέτες τείνουν να συμφωνήσουν πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Πιείτε υγρά, πάρτε τα συμπληρώματα, φάτε κάτι ελαφρύ και ξεκουραστείτε.
8. Ενδεικτική διατροφή επόμενης μέραςΠρωινό - ένα smoothie βοηθά στην αποκατάσταση του σακχάρου στο αίμα και είναι πιο ήπιο για το στομάχι από χυμό φρούτων. Ένα τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως και μια μπανάνα θα κρατήσουν τα σάκχαρα του αίματος σταθερά όλο το πρωινό.
Δεκατιανό - Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με ανθρακούχο νερό θα τονώσει τα επίπεδα βιταμίνης C και θα  ενυδατώσει το σώμα, ενώ 2 παξιμάδια βρώμης θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση τυχόν παρατεταμένης ναυτίας από την προηγούμενη νύχτα.
Γεύμα - Σούπα και προβιοτικά γιαούρτια θα βοηθήσουν στην πρόληψη πεπτικών διαταραχών.
Απογευματινό σνακ - Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ανθρακούχο νερό και αποξηραμένα βερίκοκα.
Βραδινό γεύμα - λαχανικά και κοτόπουλο ή ζυμαρικά

No comments:

Post a Comment