Thursday, March 3, 2011

ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ!

ΥΛΙΚΑ
Χρόνος προετοιμασίας 25΄
Για 6 ατομικά μπωλ.

24 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για την κρέμα
500ml φρέσκο γάλα πλήρες (2 κούπες)
70g ζάχαρη (4 ½ κουταλιές της σούπας)
30g κορν φλάουρ (3 κουταλιές της σούπας)
1 αυγό
ξύσμα ενός λεμονιού

Για το ζελέ
500ml νερό(2 κούπες)
2 φακελάκια (20g) ζελατίνη granule (κόκκους)(2 κουταλιές της σούπας)
90g ζάχαρη (6 κουταλιές της σούπας)
χυμό από 2 μικρά λεμόνια


για το ζελέ:
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 250ml νερού.
2. Αδειάζουμε τα φακελάκια με τη σκόνη της ζελατίνης στην κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε για 10΄.
3. Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αυτή τη φορά για να λιώσει η ζάχαρη.
5. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο κρύο νερό
για την κρέμα:
1. Ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.
2. Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το αυγό με τη ζάχαρη και το άμυλο.
3. Αδειάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά η κρέμα.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μίγμα μας.

Θα στρώσετε την κρέμα σαν πρώτο στρώμα. Από επάνω συμπληρώστε το ζελέ σα δεύτερο στρώμα, και αφήστε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει(δεν πρέπει να παγώσει).
 Πριν δέσει βυθίστε τα μπισκότα μέσα στα δύο στρώματα ολόκληρα ή σπασμένα στη μέση (4 μπισκότα σε κάθε μπώλ) και σερβίρετε!
Εναλλακτικά μπισκότα είναι τα σαβαγιάρ και μπορείτε αντί για κρέμα να επιλέξετε παγωτό βανίλια... ; ).. 
Καλή σας απόλαυση!!!

No comments:

Post a Comment