Monday, September 27, 2010

mynet e üye olmak

mynet e üye olmak

Türkiyenin en büyük forumlarından birinin yöneticisiyle yaptığımız bir röportajda mynet ile ilgili çok ilginç sayılabilecek bulgulara rastladık.



Türkiyenin hatrı sayılır derecedeki üye sayısına sahip bir forumun başında olan Mehmet A. bey bize çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Internet dünyasında dolaşan birçok insanın mynete üye olmakta sıkıntı çektiğini ve nedense mynete üye olmak için başka sitelerin sayfalarından hareket ettiklerini belirtti. Mehmet A. bey sitelerine giren kullanıcıların hangi sitelerden geldiklerini bildiren ve bunu sürekli kaydeden bir istatistik sistemleri olduğunu ve bu istatistiklere göre mynete üye olmak isteyen bir çok insanın aslında çok büyük zorluk çektiğini öne sürdü.

Mehmet A. özellikle google’ın mynet’e üye olmak isteyenler için ilk adres olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“Sitemize gelen ziyaretçilerin büyük bir çoğunluğu Google tarafından bize gönderiliyor ve elimizde bulunan bir istatistik sistemi vasıtasıyla, google tarafından gelen ziyaretçilerin hangi kelimeleri arayıp bize ulaştıklarını tespit edebiliyoruz. Yaptığımız istatistik incelemelerinde mynet.com’a üye olmak için bizim sitemize gelen binlerce insan olduğunu gördük ve hayrete düştük. Bu ziyaretçiler Google aramalarında; maynet üyelik, my.net üye, mynete üye olmak, maynete üye olmak istiyorum, mynet oyun üyelik, maynet uyeligi vb. gibi birçok formatı kullanıyorlar.

Ayrıca aynı kişilerin birçok siteye de Google üzerinden girdikleri de bir gerçek. Yine aynı şekilde mynet içindeki bir bölüme girmek isteyen kullanıcı Google’a mynet oyunları, mynet emlak, wwwmynet.com gibi formatları yazdığında karşısına mynet de farklı sonuçlar da çıkabiliyor. Bu şekilde bizim forumumuza uğrayanlara da şahit olduk Smiley”

Mehmet A. ayrıca kimi kullanıcıların bunu bir alışkanlık haline getirdiğini ve bunun genellikle giriş sayfalarını google.com veya google.com.tr yapan ziyaretçilerden kaynaklandığını ileri sürdü.

Mehmet A.: “Forumumuzda bulunan birçok kişinin giriş/başlangıç sayfası ya google.com’dur ya da google.com.tr’dir. Yani bu insanlar internet explorerda yeni bir pencere açtıklarında otomatik olarak google.com’a veya google.com.tr’ye bağlanıyorlar. Hal böyle olunca Google bir nevi bir taksi görevi görüyor ve sizi gideceğiniz yere götürüyor. Fakat yapacağınız aramaya göre gitmek istediğiniz yer ile gittiğiniz yer farklılık gösterebiliyor. Bu açıdan mynet üyeliği istiyorsanız girdiğiniz sitenin gerçekten mynet.com olduğundan emin olun.

http://www.google.com.tr/search?sourceid=navclient&hl=tr&ie=UTF-8&rlz=1T4GGLJ_trTR236TR237&q=mynet+%c3%bcyelik

Bu adrese girdiğinizde mynet üyelik için çıkan ilk 3 sonuç aslında mynet üyeliği değildir. SEO bakımından kuvvetli olan bazı siteler kullanıcıları yanıltma amaçlı sayfalar hazırlayarak kendilerine üye toplamaktadırlar.

GERÇEK MYNET ÜYELİĞİ için buyrun Wink

http://uyeler.mynet.com/index/mymailkayit.html?fw=http%3A%2F%2Fuyeler.mynet.com%2Flogin%2Flogin.asp%3FloginRequestingURL%3Dlmail%26formname%3Deposta&p=true

Bu nedenle sadece mynet üyeliği değil, internette arama yapacağınız birçok kelime için çıkan sonuçların gerçekten sizin gitmek istediğiniz sonuçlar olduğunu kontrol etmeden o sitelere giriş yapmayınız. “

No comments:

Post a Comment