ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- 110 γρ. ζάχαρη
- 1/2 λίτρο πλήρης κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα
- 250 ml ξηρό λευκό κρασί
- χυμός μισού λεμονιού
1)Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το κρασί και το λεμόνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2)προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την καυτερή πιπεριά.
3)Ρίχνουμε την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα, επιδιώκοντας να κατέβει η στάθμη.
4)Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά...
5) Το μεταφέρουμε σε μικρά μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
6)Την σερβίρουμε με συνοδεία σαμπάνιας το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου και περιμένουνε να...επιδράσει!
No comments:
Post a Comment