Tuesday, February 22, 2011

ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!

Υλικά (για 2 άτομα) :
  • κοτόπουλο στήθος (500γρ)
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • μισό κουτί μανιτάρια πλευρώτους
  • 3 περίπου φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • σόγια σος
  • κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το κοτόπουλο μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ με αρκετή σόγια σος, κορν φλάουρ και το σκόρδο λιωμένο και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα (και λιγότερο ή και περισσότερο να τα αφήσουμε δεν υπάρχει πρόβλημα, εξαρτάται βασικά από τον χρόνο μας)
  • Καταρχήν, λοιπόν ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σόγια σος που έχει μείνει στο μπολ, και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νεράκι για να βράσει το κοτόπουλο (λίγο όμως γιατί πιθανόν θα έχουν βγάλει νερό τα μανιτάρια).
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το τζίντζερ. Προς το τέλος προσθέτουμε το σουσάμι και μετά από λίγο μέλι και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα
Σερβίρουμε με ρύζι jasmin..
Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment