Monday, February 28, 2011

ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ...

Υλικά6 – 8 αχλάδια
½ μπουκάλι γλυκό άσπρο κρασί (π.χ. μοσχάτο)
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
½ κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
1 βανίλια
Χυμό από 2 λεμόνια
Για τη σάλτσα σοκολάτας
80 γρ. Σοκολάτα
4 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά κονιάκ

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα περνάτε με το χυμό του ενός λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Βάζετε σε κατσαρόλα το κρασί, τον υπόλοιπο χυμό, τη ζάχαρη και τα αρωματικά. Προσθέτετε και τα αχλάδι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 25 – 30 λεπτά. Βγάζετε τα αχλάδια από το σιρόπι και τα αφήνετε να κρυώσουν. Πριν τα σερβίρετε,..
 λιώνετε τη σοκολάτα, προσθέτετε το γάλα και το κονιάκ, ανακατεύετε και περιχύνετε τα αχλάδια.

No comments:

Post a Comment