Sunday, February 13, 2011

ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ BROWNIE..

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία brownie

Για την κρέμα τυριού
  • 3/4 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. τυρί Μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Για το γαρνίρισμα
  • 70 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα
  • 5 γρ. κρέμα γάλακτος
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (Χρόνος 90 ' )
Για την κρέμα τυριούΧτυπάμε με το μίξερ την κρέμα τυριού και το Μασκαρπόνε μέχρι να γίνουν μία μαλακή κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. Χτυπάμε την κρέμα  γάλακτος μέχρι να στέκεται στους αναδευτήρες. Με μαλακές, αλλά γρήγορες, κινήσεις προσθέτουμε λίγη από τη σαντιγί στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε μαλακά. Ακολούθως ανακατεύουμε και την υπόλοιπη σε 2 δόσεις, πάντα ανακατεύοντας μαλακά, για να ενοποιηθεί το μείγμα. Καλύπτουμε και βάζουμε την επικάλυψη μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σφίξει για να μπορέσουμε να την απλώσουμε.
Για το γαρνίρισμα
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία  δωματίου.
. Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε. Πρέπει να έχουμε ένα χρώμα ροζ - φούξια.
Για τη συναρμολόγηση
Ανοίγουμε τη συσκευασία Brownie. Παίρνουμε το Brownie και το κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε τη φόρμα μας σε σχήμα καρδιάς πάνω στο Brownie και κόβουμε ότι περισσεύει. Σε μία πιατέλα βάζουμε το ένα Βrownie, απλώνουμε τη μισή κρέμα τυριού και τοποθετούμε από πάνω το άλλο Brownie. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Στη μια άκρη της καρδιάς κάνουμε μία μεγάλη ροζ κηλίδα (σαν δαγκωματιά) και με ένα πινέλο κάνουμε διαγώνιες πιτσιλιές. Παγώνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

No comments:

Post a Comment