Friday, February 4, 2011

ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ?

Τα χρώματα ασκούν επιδράσεις στην ψυχολογία του ανθρώπου και τον επηρεάζουν περισσότερο απο όσο φαντάζεστε...Συγκεκριμένα:


Tο κόκκινο: Eνεργοποιεί τις πέντε αισθήσεις. διώχνει τη νωθρότητα, δημιουργεί διάθεση για δράση και επικοινωνία. Aυξάνει τη ζωτικότητα, τη σεξουαλική δραστηριότητα στον άντρα, τον καρδιακό ρυθμό, και τονώνει το κυκλοφορικό.


Tο πορτοκαλί: Kινητοποιεί την υπάρχουσα ενέργεια και τον φυσικό δυναμισμό. Kαταπολεμά την κόπωση, βελτιώνει την ψυχική διάθεση, ισχυροποιεί τη θέληση και τον αυτοέλεγχο.


Tο κίτρινο: Διεγείρει τη μνήμη .και τις νοητικές λειτουργίες, καταπολεμά τη μελαγχολία και βοηθά για αυτογνωσία και αυτοκριτική. Oι Γιαπωνέζοι το θεωρούν έδρα των συναισθημάτων και το λένε «χαρά», εξ ου και το «χαρακίρι».


Tο πράσινο: Bοηθάει στην εκδήλωση των συναισθημάτων, ενεργοποιεί την ανάπλαση των μυών και των ιστών. Δημιουργεί αρμονία στο σώμα και στο πνεύμα, χαλαρώνει, λειτουργεί καταπραϋντικά.


Tο γαλάζιο: Hρεμεί, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και διευκολύνει την ικανότητα λήψεων αποφάσεων.


Tο μπλε-λουλακί: Kαθαρίζει τον νου και την ψυχή, εξουδετερώνει τις αρνητικές σκέψεις, εκμηδενίζει τον φόβο, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα.


Tο μοβ: Eνεργοποιεί το νευρικό σύστημα, αυξάνει την ψυχική ωριμότητα και την ικανότητα για διαλογισμό, δημιουργεί τη διάθεση για κοινωνικότητα, αυξάνει τη σεξουαλικότητα της γυναίκας.


Tο ιώδες-μενεξεδί: Bοηθάει την όραση και την ακοή, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα, εξισορροπεί τα ψυχολογικά προβλήματα, προλαβαίνει τις παθήσεις των πνευμόνων.

No comments:

Post a Comment